Blogg om pärlor och min kreativa resa med MoLaja Design

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG

Här vill jag dela lite mer om mig själv, om det som är viktigt för mig i livet, och hur det har tagit sin form och uttryck genom kreativitet och skapande av mina smycken. Jag vill också dela med mig av lite smått och gott när det gäller pärlsömnad och allt däromkring, samt en och annan anekdot kring hur jag har landat i en viss design till ett smycke. 

Roligt att du redan har hittat hit och hoppas att detta gör dig nyfiken. Planen är att skriva ett nytt blogginlägg ungefär en gång i månaden. Vill du vara säker på att inte missa något, prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev (scrolla längst ner på sidan).

Ny logotyp

MoLaja Design har fått en ny logo. Utformad av Maria Strandving, konstnär och grafisk formgivare. Utifrån mina tankar kring vad MoLaja Design betyder för mig och den alldeles speciella stil som smyckena har, gjorde hon en tolkning som var så mitt i prick. Blev rörd av den lilla böjda gestalten som omfamnar en pärla, så symboliskt på flera plan. Kommer återkomma till den i fler blogginlägg, men för mig står den för omtanke, kärlek, växande, glädje och energi. Att värdesätta och prioritera det vackra, betydelsefulla och fina i sitt liv.  

När saker kommer till en

Efter nyår tog jag semester från Molaja, det vill säga, iallafall online. Backade ett steg tillbaka för att kunna se klarare på var jag är och vart jag ska vidare. Gladde mig åt det gångna året och kände att jag kunde luta mig lite tillbaka och vara tillfreds med det. Bakom kulisserna har det sedan hänt en del spännande. 

Det intressanta är hur saker ibland kan komma till en och landa framför fötterna när man stannar upp, andas och har tillförsikt. Som att det man behöver attraheras till en då. I allt jagande och stressande är det också så lätt att glömma bort att  lyssna på magkänslan, den där som verkligen säger vad man behöver, och vill. 

Läs mer om allt skoj som komma ska under fliken På Gång!


Ett erbjudande och en utmattning

I början av året fick jag ett så fint erbjudande om att ställa ut MoLajas smycken i butiken på Asthas Atelje. Samtidigt hände det mycket i livet i övrigt, och med en tidigare utmattning i bagaget fick jag därför dra rejält i bromsen. Men nu är smyckena äntligen på plats och jag är så stolt och nöjd med utställningen. Så häftigt att se dem i en annan miljö, omsorgsfullt arrangerade av ägarna. Smycken finns på plats t o m söndag 19/3, och där är en hel del som ännu inte hunnit till webbutiken. Där finns också den nya kollektionen SWIRLY, och CLOUD som är ett samarbete med Steps In the Sand.

Utställning smycken

 

Kontrasterna gör livet mer levande

En gång i månaden åker jag själv till vårt gamla sekelskifteshus i Värmland för att jobba med Molaja Design. Snart är det dags igen. Det är tyst och fridfullt. När helgen är slut åker jag tillbaka hem till Stockholm och familjen igen, lite mer klartänkt och förhoppningsvis med en del nya ideer och smycken i bagaget. Jag är en sådan person som bäst fyller på energi ifred. Typisk kräfta säger sig de som vet. Ser fram emot att dela med mig mer om vår delade tillvaro mellan Stockholm och Kristinehamn, hur vi hamnade just här, och vad det betyder för mig. 


Allt Gott!  

Elin 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.